Vizitează Transilvania cu o mașină inchiriată

Vizitează Transilvania cu o mașină închiriata

Fie că ai sosit în țară cu avionul sau cu trenul, in București sau oriunde in alta parte, Transilvania este o destinație turistică care nu poate fi trecută cu vedere. Închirierea unei mașini poate fi o soluție la îndemână. Comodă și rapidă, pentru a-ți rezolva problema transportului de la o destinație turistică la alta.

Satul Crit din Transilvania

La doar 10 km, peste două dealuri, se află Crit. Se poate ajunge foarte ușor cu mașina. Atestată documentar încă din anul 1322. Crit are toate premisele să devină cel mai vizitat sat săsesc. Mulți dintere cei care ajung aici spun că este chiar mai primitor și mai frumos decât Viscri. Satul a beneficiat în ultimii ani de restaurarea bisericii fortificate. A orgii baroce și a fostei case parohiale. Transformată într-o primitoare unitate de cazare ce poartă numele unui fost preot paroh, “Casa Kraus”. În ultimi patru ani, atât Crit cât și alte sate săsești din împrejurimi au devenit cunoscute datorită festivalului “Săptămâna Haferland”. Care se desfășoară anual, în luna august. Festivalul încurajază păstrare tradițiilor și obiceiurilor locale precum și vizitarea Transilvaniei de către turiștii români și străini. “Haferland” înseamnă “ținutul ovăzului” și amintește fostul nume al zonei cuprinse între Rupe și Saschiz.

Cea mai mare comunitate de sași din România se găseste în Mălăncrav

Atestată documentar din anul 1305 și organizată în jurul bisericii fortificate de aici. Peste 50% din populație este formată încă din sași autentici – spre deosebire de alte sate în care abia se mai găsesc 4 sau 5. Comunitatea evanghelică din Mălăncrav numără 150 de personae care merg săptămână de săptămână la slujbele ce se țin în limba germană în biserica fortificată. Pe măsură ce străbați Transilvania cunoscându-i oamenii și obiceiurile, poți să înțelegi mai bine moștenirea trecutului. Bisericile fortificate din Transilvania sunt mesageri ai vremurilor de mult apuse, adevărate mărturii în piatră a unui trecut ce nu trebuie uitat.

Mitul lui DRACULA și Transilvania

Unul din efectele secundare ale succesului nemăsurat al romanului Dracula e transformarea într-un ținut mitic a unei provincii cât se poate de reale. Transilvania care este asociată astăzi în lumea întreagă cu vampirii. Transilvania cu cetățile sale fortificate este cu sigurăntă un tărâm de poveste. Le poți vizita pe toate comod și fără stresul mijloacelor de transport în comun, al microbuselor. Apelând la serviciile unei firme de închirieri mașini.

© KAMO Auto Expert | Toate drepturle rezervate.