Vara, stranierii revigoreaza piata inchirierilor auto

Apropierea sezonului estival este un prilej pentru romanii plecati inafara tarii de a se intoarc e pe meleagurile natale. Acesta este momentul de varf pentru piata inchirierilor auto. Pentru firmele care îşi câştigă existenţa din închiriei auto. De regula rezervarile pentru aceasta perioada se fac cam cu o luna inainte de data sosirii in tara. Pentru a nu risca sa ramaii fara masina. Este neplacut atunci cind se apropie vacanta si incerci

in ultimul moment sa gasesti o masina de inchiriat. Fiind dispus aproape la orice compromis. In fiecare an, numărul persoanelor care apelează la serviciile de inchirieri auto este considerabil în lunile de vara, motiv pentru care si preturile sunt mai ridicate decat in timpul anului, pe fondul cererii si ofertei.

Piata inchirierilor auto in sezonul estival

In timpul sezonului estival, mai exact in lunile iulie si august, aproape toate firmele de inchirieri auto Bucuresti, au un grad de ocupare al parcului auto, aproape de 100%. În principiu, clienţii mai vechi îşi rezervă maşinile în avans chiar şi cu trei săptămâni sau o lună”. O simpla cautare pe internet dupa “inchirieri auto bucuresti“, iar oferta este foarte variata.
Tarifele de inchiriere sunt în funcţie de marca maşinii.

Cei interesaţi sa închirieze o masina au la dispoziţie o varietate de modele. Cu costuri de inchiriere în funcţie de perioada de inchiriere cit si clasa masinii aleasa. „Preţurile variază între 16 de euro pe zi pentru o Dacia Logan, 31 de euro pentru un Opel Astra, putând ajunge şi la 70 de euro. Cu cât perioada de închiriere este mai mare, cu atât preţul scade”.

Alin Pintilie (24 de ani) este unul dintre vrâncenii care an de an apelează la serviciile unei firme rent a car. „Este mult prea obositor să conduc două zile din Italia până acasă şi să dau peste 500 de euro pe motorină. Cu 1.000 de euro, mă plimb cu o maşină închiriată o lună întreagă”, spune tânărul.

Servicii si beneficii

Ce ar trebui sa inteleaga clientii firmelor de inchirieri auto. Este faptul ca in pretul de inchiriere sunt incluse o serie de servicii pe care firma de inchirieri le pune la dispozitia clienului, cum ar fi: Asigurarile CASCO si RCA. Care dupa cum bine se cunoaste cresc de le an la an sau chiar de la luna la luna.

  • Intretinerea tehnica a masinii (schimburile periodice de ulei si filtre). Care in cazul unei masini utilizata in regim de rent a car, sunt destul de dese. Acestea parcurgand pana la 50000 km anual.
  • Anvelopele iarna/vara si nu in ultimul rand igienizarile periodice (altele de cat un spalat auto obisnuit), aici fac referire la spalarea tapiseriei care iplica un efort material din partea firmei suplimentar.
  • Taxele de aeroport si salariile personalului de serviciu. Taxele de aeroport implica costurile cu parcare. Masinile trebuind a fi relocate din parcarea firmei. Care de multe ori nu se afla in imediata apropiere a aeroportului, in zona aeroportului pentru a putea fi livrate in timp util.
© KAMO Auto Expert | Toate drepturle rezervate.