Tarife închirieri auto: Mirajul unui preț mic!

Cu riscul de a fi apostrofat de către unii am să abordez astăzi un subiect sensibil legat de politica de tarife de închirieri auto. Cu siguranță că mulți dintre dumneavoastră care ați închiriat măcar o data o mașină ați observat pe unele website-uri (în general ale brokerilor de servicii turistice) o discrepanță majoră între tarifele de închirieri auto. Practicate de diferite firme de închirieri mașini din București și nu numai. Asupra acestui subiect am să mă aplec astăzi.

„De la o vacanță reușită la țeapă”– cu tarife de închirieri auto

Cum ar fi să veniți în vacanță în România. Aterizați, să zicem, la 2 dimineața cu bagaje și cei doi copii care vă însoțesc și vă îndreptați spre biroul  de închirieri mașini. Unde aveți o rezervare on-line făcută în prealabil. Iar acolo „SURPRIZĂ” tarifului de închiriere auto îi mai sunt atașate niște costuri cu asigurările. Acele asigurări pentru închirieri mașini . În cazul în care nu doriți aceste asigurări (pentru ca aveți și această opțiune) va trebui să depuneți un depozit de garanție substanțial. De ordinul miilor de euro (1000€ pentru clasa economic). Pe care este foarte posibil sa-l pierdeți.

Tarife închirieri auto „Un preț mic nu este întotdeauna ceea ce pare”

La fel ca în orice piață atragerea potențialilor clienți, spre ați trece pragul firmei, reprezintă una dintre cheile succesului. Însă nu toate firmele de închirieri mașini joacă corect. Și fac asta printr-o politică agresivă la nivelul tarifelor de închirieri auto.

Sunt firme de închirieri mașini care transferă valoarea din zona tarifului de închiriere auto înspre asigurările de închirieri auto. Această practică le permite să afișeze un tarif de 2€ – 3€ /zi (am văzut caz în care tariful era 0,96€/zi), iar valoarea reala a tarifului de închiriere este transferata spre asigurare, care în multe situații nu este tocmai la vedere.

Până aici nu este nici o problemă. Însă problema apare atunci când vă este „sugerat” faptul că puteți pierde depozitul de garanție în cazul în care nu alegeți una dintre variantele de asigurare cu răspundere limitata sau zero. Depozit care de cele mai multe ori depășește 1000€.

Depozitul poate fi reținut parțial sau integral chiar și pentru cea mai mică zgârietură. Nu acelaș lucru se întâmplă în cazul în care ați alege varianta cu depozit diminuat (o suta sau doua, poate trei). Însă în acest caz va trebui să cumpărați una dintre variantele de asigurare (CDW) cu răspundere parțială. Asigurare care va depăși tariful de închiriere 200%. Poate chiar mai mult.

Cum recunoști un tarif de închiriere auto corect

Prețul pe zi pentru închiriere unei mașini poate fi cu greu coborât sub valoare de 20€/zi. Și asta numai pentru închirieri pe termen mai lung. De la 30 zile in sus. Tot ce este sub acest tarif poate veni la pachet cu o surpriză neplăcută.

Un tarif de închiriere auto corect nu necesita blocarea unui depozit de garanție uriaș. De regula 200€ sunt suficienți. In acest caz garanția se returnează în majoritatea cazurilor.

Concluzii

Sigur că nu în toate cazurile de închirieri cu 2€ sau 3€ pe zi veți avea surpriza să vi se rețină depozitul. Mai sunt și unii care scapă. Însă aceștia vor fi pacienții asimptomatici care vor răspândi virusul fără vina lor.

„Am închiriat de la firma de închirieri auto X și totul a decurs normal” vor spune unii. Însă este suficient să oprești un depozit de garanție de 1000 € de la un singur client pentru a recupera „discountul” pierderea cu alți doi clienți.

Ați vrea oare să fiți dumneavoastră acel client?!

© KAMO Auto Expert | Toate drepturle rezervate.