Închirieri Auto București și marketingul de guerrilla

Aș dori să vorbim astăzi despre un subiect sensibil. De larg interes pentru cei care apelează la serviciile de închirieri auto București. Poate că ai mai închiriat o mașină în trecut sau este pentru prima dată. Dar politica de prețuri a firmelor de închirieri mașini București este un subiect, zic eu, de interes pentru clienții care le trec pragul. În primul rând ar trebui să știm cam ce include tariful pe zi pentru închirierea unei mașini. Și de ce se calculează diferențiat pe intervale de zile.

Ce include prețul unei închirieri auto București

Tariful unei zile de închiriere pentru o mașină include pe lângă profitul firmei de închirieri mașini și o serie de costuri pe care aceasta le are cu întreținerea și asigurările. Cu afacerea în sine.
Poate principalul cost ar fi acela cu uzura mașinii de închiriat. După cum se poate bănui, o mașina de închiriat suferă de o uzură accelerată. Trecerea de la un utilizator la altul își lasă amprenta asupra autoturismului. O mașină de închiriat suferă nu doar de o uzură mecanică: motor, cutie de viteze, articulații. Dar mai ales o uzură estetică, atât la exterior cât și la interior (în mod deosebit).

La fel ca și în industria hotelieră și piața închirierilor de mașini are tarifele diferențiate în funcție de perioada pentru care a fost închiriata mașina.
Statistic s-a constatat că o mașină închiriată pe o perioadă mai lungă de timp. Parcurge mai puțini kilometri pe unitatea de timp decât o mașină închiriată pe o perioadă mai scurtă. Implicit și tariful pe zi scade o dată cu mărirea perioade de închiriere a mașinii.

Costul cu asigurările pentru închirieri auto București

Pentru o transparență mai mare o parte din firmele de închirieri auto București aleg să includă în tarif și costurile pe care le au cu asigurările auto. Întrucât solicită clienților un depozit de garanție minim. Care reprezintă de regulă franshiza la daună pe care firma de închirieri auto București ar trebui să o plătească în caz de daună. Dar cu siguranță toate firmele de închirieri auto includ în tarif asigurare obligatorie de tip RCA. Ca și cost legat de asigurările auto pe care trebuie să-l ia în considerare o firmă de închirieri auto ar fi și majorarea anuală a primelor de asigurare. Care poate surveni asupra flotei de închirieri mașini București din pricina daunalității.

Costurile legate de mentenanță a parcului de închirieri auto București

Mentenanța parcului auto al unei firme de închirieri auto București. Nu se rezumă doar la îngrijirea estetică a mașinilor de închiriat. Acest aspect este mult mai amplu. Mentenanța privint serviceul auto este una destul de costisitoare. Pentru a menține o mașina în condiții tehnice optime. Este necesară o întreținere optimă. Schimburile de ulei, îngrijirea articulațiilor, întreținerea roților (vulcanizarea) contribuie la confortul și siguranța pasagerilor mașinii de închiriat, al clienților. Acest cost nu este unul de neglijat și este cuprins în tariful de închiriere.

Îngrijirea estetică a mașinilor de închiriat

Costurile pe care le are firma de închirieri auto București. Legate de mentenanța estetică a autoturismului atât la interior cât și la exterior. Reprezintă o parte importantă din calitatea serviciilor de închirieri auto București pe care aceasta le prestează către clienții săi. Acestea se regăsesc în prețul pe zi al închirierii unui autoturism. După fiecare închiriere masina trebuie spălată interior/exterior, pentru a fi pregătită de o nouă închiriere.
Îngrijirea estetică a unei mașini de închiriat nu se rezumă doar la vizitele periodice la spălătoria auto, dar și la curațarea în detaliu a interiorului autoturismului. Această curațire (detailing auto) se face la intervale mai mari de timp și nu după fiecare închiriere ci după un număr mai mare de închirieri. Noi o facem o dată pe an.
Această operațiune este destul de costisitoare și implică unele costuri care care se regasesc, fireste, in tariful zilnic de închirieri auto București.

O concluzie grăitoare

Ținând cont de toate aceste costuri enumerate până acum, iar acestora li se mai adaugă înca multe altele, cum ar fi: locația mașinilor de închiriat, chirii, salariați, taxele catre stat și nu în ultimul rând costurile cu marketingul. Tarifele de închirieri auto București nu pot coborî la valori de 3€/zi, fără unele șmecherii ascunse de ochii clientului. Politica de marketing a unor firme de închirieri mașini este una de a agăța în orice condiții clienții și de ai convinge că au făcut o alegere bună. Însa riscul de a te trezi într-o situație pe care nu ați prevazut-o este ridicat, atunci când prețul primeaza!

Dacă v-a plăcut acest articol și vreți să rămâneți la curent cu alte noutăți din industria închirierilor de mașini, dați-ne un like la pagina noastră de facebook

© KAMO Auto Expert | Toate drepturle rezervate.