Asigurari închirieri auto Bucureşti, ce este de stiut!

Ce ar trebui stiut despre asigurarile pentru inchirieri auto Bucuresti!

Conducerea unui autoturism de închiriat în Romania fără asigurarea adecvată poate fi riscantă. Dacă autoturismul este furat sau sufera o dauna totala sau partiala, șoferul poate fi raspunzator de plata integrala a daunelor. Ajungand chiar să cumpere companiei de închirieri auto o mașină nouă in cazul daunei totale sau a furtului autoturismului. Asadar este necesara incheierea unei polite de asigurare facultative de tip CASCO pentru asigurari auto Bucuresti.

Asigurarea specifica închirierilor auto acoperă cheltuielile de furt, daune partiale sau totale și cam orice răspundere pe care le suportă șoferii în timp ce conduc o mașină de închiriat. La fel ca polițele de asigurare auto obișnuite, asigurările de închiriere auto reprezintă de fapt un pachet de opțiuni de acoperire diferite care intră în diverse situatii.

Insa nici o asigurare auto nu acopera daunele aduse interiorului autoturismului survenite din utilizare cu rea credinta sau din neglijenta utilizatorilor. Totodata si cheltuielile cu igienizarea masinii in urma murdaririi excesive a autoturismului.

Atunci când caută sa inchirieze un autoturism, clientii pot alege dintre următoarele tipuri de acoperire:

  1. Asigurarea CASCO care acopera daunele aduse autoturismului inchiriat. Iar aceasta poate avea mai multe niveluri de acoperire a daunelor la autoturismul inchiriat. De principiu acopera daunele survenite in urma unui eveniment rutier sau calamitate, furt sau incendiu. Dar in functie de pachetul ales poate acoperi si daune aduse anvelopelor sau parbrizului. Aceasta poate fi cu franshiza sau nu. In cazul firmelor de inchirieri auto Bucuresti aceasta franshiza este impusa de cam toate companiile de asigurari. Intrucat rata daunalitatii in acest domeniu al inchirierilor de masini este destul de ridicata.
  2. Asigurare RCA. Această acoperire ajută la cheltuielile legate de deteriorarea altor vehicule, proprietăți sau persoane. Daca autoturismul inchiriat este implicat într-un accident din culpa soferului, înseamnă că asigurarea va plăti pentru repararea celuilalt vehicul sau alte pagube materiale sau vatamari aduse tertilor. Acest produs de asigurare este obligatoriu de a fi incheiat pentru orice masina care iese pe drumurile publice, motiv pentru care toate firmele de inchirieri auto Bucuresti il au incheiat pentru masinile de inchiriat din parcul lor auto.
  3. Efecte personale. Acest tip de asigurare este utilizat pentru a acoperi costul înlocuirii oricăror obiecte personale deteriorate într-un accident sau furate din vehiculul închiriat si este o anexa la sigurarea CASCO
  4. Accident personal. Această acoperire va plăti cheltuielile medicale. Dacă șoferul unei mașini de închiriat este implicat într-un accident de mașină. De asemenea, cea mai mare acoperire a accidentelor personale se extinde la pasagerii vehiculului închiriat. La inchirierea unui autoturism in cele mai multe cazuri clientului i se va solicita depunerea unui deposit de garantie.

Ce reprezinta depozitul de garantie si ce rol are acesta!

Acesta poate sa difere in functie de marca si modelul de autoturism ales. Depozitul de garantie acopera toate celelalte daune care nu pot fi cuprinse in nici o polita de asigurare. Daune survenite de regula din exploatarea cu rea credinta sau neglijenta a autoturismului inchiriat, iar acestea pot fi:

  • Daune aduse interiorului autoturismului, altele decat cele survenite in urma unui accident rutier, cum ar fi arsurile de tigara, deteriorarea tapiteriei scaunelor sau a elementelor din plastic, murdarirea cu substante chimice (vopse, sau diveri adezivi e.t.c)
  • Amenzi sau alte penalitati care sunt incasate pe perioada de inchiriere a masinii, in numele locatorului, iar aceste sunt facturate ulterior clientului.
  • Daune aduse matorului, cutiei de viteze sau a trenului de rulare, survenite din exploatarea cu rea credinta a autoturismului inchiriat.
© KAMO Auto Expert | Toate drepturle rezervate.