Publicat la 2018-07-02 10:13:27

Câteva motive pentru care e bine să fim informaţi în legătură cu închirierile de maşini în Bucureşti:

Fiindcă e capitala României. Asta înseamnă că sunt foarte multe motive pentru care oamenii vizitează oraşul. Centrele multor activităţi se găsesc aici, de la politic la economic și cultural, obiective turistice, întreceri sportive, etc. Multele motive, aşa cum e normal, produc aglomeraţie. Indiferent cine ar fi vizitatorul, nu vrea să piardă timp.

Mai precis, ce înseamna Bucureştiul:

 • 228 km²
 • 5340 de străzi, însumate 1820 de km
 • Aproximativ 1 milion de vizitatori internaționali anual
 • 300 de firme rent a car

Cum se traduc cifrele pentru cineva care urmează să viziteze capitala? În câteva cuvinte: vrei sa ajungi în mai multe locuri într-un timp scurt, ai nevoie de mijloc de transport. Printr-o comparaţie simpla e usor de demonstrat avantajul închirierii unei maşini faţă de condusul maşinii proprietate personală. Cu cât localitatea care constituie punctul de plecare e mai departe, cu atât avantajele sunt mai usor vizibile:

 • parcurgerea unui drum lung şi obositor, care ar fi mult mai uşor de străbătut cu un mijloc de transport în comun gen tren sau avion.
 • scutirea de cheltuielile pe combustibili
 • evitarea riscurilor legate de trafic. O avarie care poate costa mult sau care poate însemna

pierderea unei perioade importante de timp. Evitarea accidentelor

 • dacă apar probleme tehnice la maşina închiriată,  firma se va ocupa de rezolvarea lor, iar clientul primeşte altă maşină
 • maşina primită de la compania de închirieri auto îndeplineşte toate condiţiile pentru a putea fi folosită în trafic – inspecţie tehnică, acte necesare, curăţenie
 • posibilitatea alegerii unei maşini potrivite. Aceasta alegere se face în funcţie de numarul de persoane, volumul bagajelor, distanţa care trebuie parcursă, consuml de combustibil

Procedura de închiriere a unei maşini e foarte simplă, practic dureaza câteva minute, iar costurile sunt calculate în funcţie de veniturile românilor.

 • Alegerea unui site. Sau găsirea unui numar de telefon
 • Confirmarea rezervarii maşinii după primirea informaţiilor legate de costul închirierii şi garanţie, asigurarea maşinii, opţiuni suplimentare
 • Confirmarea telefonică şi prin intermediul adresei e-mail

Printre subiectele cele mai discutate în România, atunci când e vorba de închirierea ieftină a unei maşini, e cel al ofertelor capcană, de care clienţii trebuie să se ferească.

Câteva informaţii importante, referitoare la firme:

Mulţi dintre dumneavoastră, atunci când vă cumpăraţi biletul de avion on-line, sau vă face-ţi o rezervare la un hotel de pe un portal de booking on-line, aţi fost bombardaţi cu oferte care mai de care mai atractive (sau mai bine spus de neimaginat). 2€/zi……cum vi se pare? Hmm!!!, cam tentant…..nuuu???!!! Trebuie să ştiţi că în spatele unei astfel de oferte stau mulţi, foarte mulţi “crocodili” care de abia astaptă să vă înhaţe portofelul. 

 

Garanţiile foarte mari

Întotdeauna, atunci când vi se propune o astfele de ofertă, la biroul de închirieri al firmei unde aţi plătit deja o sumă pentru rezervarea maşinii, vi se vor cere în plus o sumă de bani per ziua de închiriere , ca şi asigurare CDW (Collision Damage Waiver), echivalentă cu diferenţa dintre tariful ofertat iniţial şi costul real per ziua de închiriere al maşinii. Bineinţeles că nu sunteţi obligat să plătiţi, dar în acest caz trebuie să aveţi la dumneavoastră un card de credit (foarte important de notat – de credit nu de debit) pe care să vi se blocheze o sumă uriaşă, aproape echivalentă cu valoarea maşinii pe care o închiriaţi. În caz contrar nu se poate materializa închiriarea maşinii şi nici banii platiţi pentru rezervarea acesteia nu vi se vor returna. Să presupunem că îndepliniţi si aceasta conditie. In acest caz trebuie sa aveti grija de masina ca de ochii din cap, pentru că orice zgarietură cât de superficială, veţi fi taxaţi pentru ea cu sume de ordinul sutelor de euro.

 

 Termenii si condiţiile interpretabile.

De cate ori ati citit cu atenţie şi până la capăt “termenii ş condiţiile” de închiriere? Cu siguranţă că este ceva inerpretabil pe acolo. Excluderi în cazul asigurarilor plătite sau fel de fel de taxe şi penalităţi pentru maşină murdară, fumat în autoturism, întarziere peste ora stabilită în contract, politica de combustibil e.t.c.

Economia finaciara nu se aplică în felul acesta când e vorba de închierere. Se caută preţul mediu, care să reflecte o un raport calitate/preţ bazat pe realitate. Orice firmă, indiferent de serviciul furnizat, are o limita „de bun-simț” la calcularea preţurilor

 • Se recomandă studierea atentă a clauzelor contractuale
 • Atenţie la suma cerută la predarea automobilului! Trebuie să fie aceeaşi cu sumă convenită în momentul rezervării, dacă clientul nu şi-a schimbat opţiunile

 

Concluzie

Zilnic, în capitală se închiriază zeci de maşini. Fiindcă folosirea unei maşini închiriate e un avantaj, iar închirierea e un lucru absolut normal.

Suna acum