rent a car signÎnchirierea de maşini e unul din mijloacele prin care cineva poate economisi bani şi timp pe perioada vacanţei. În ce priveşte destinaţia banilor şi timpului câştigaţi prin economisire, chiar nu cred că are cineva nevoie de sfaturi. Fiindcă vacanţa înseamnă distracţie, iar modurile în care oamenii aleg să se distreze sunt foarte diferite.

 

În ce fel poate închirierea de maşini să ajute la reuşita unei vacanţe? Să luăm ca exemplu firma bucureşteană   Kamo Auto, pentru a vedea în ce fel închirierea unei maşini de la această firmă poate ajuta la economisirea de bani şi timp.

 

În ce priveşte turismul extern, caz în care distanţa dintre locaţia de plecare şi Bucureşti înseamnă mii de km, discuţia nu îşi are rostul. Nimeni nu are nevoie să acumuleze oboseală unui drum de câteva zile cu maşina, chiar dacă urmează un timp de odihnă. În vacanţă, odihna e una activă, altfel de relaxare decât somnul. Şi chiar în ce priveşte turismul extern, nimeni nu ne ţine legaţi de autoturismul proprietate personală pentru a parcurge cei 1400, 1500 de kilometri dus întors, până la Bucureşti, ori aiurea prin ţară. În ce priveşte timpul, scutirea de oboseala călătoriei şi posibilitatea ridicării maşinii închiriate din aeroport ori din alt punct al capitalei, înseamnă energie fizică şi chef de distracţie!

 

Posibilitatea închirierii din timp a maşinii înseamnă eliminarea unui factor de stres. Cu cât mai aproape de momentul plecării, presiunea resimţită creşte. Vrem ca tot să fie pus la punct, să nu fie nimic din cele care depind de noi care să ne strice plăcerea vacanţei. Prin completarea unui formular online, care durează maxim câteva momente şi consultarea clauzelor contractuale, rezervarea maşinii e o problemă rezolvată. Iată şi una din clauzele importante ale contractului, în cazul în care, la momentul primirii nu există nicio maşina aparţinand categoriei rezervate, firma se obligă să furnizeze clientului o maşină aparţinând unei clase superioare. De altfel, întreaga politică a firmei are ca principiu mulţumirea clientului prin satisfacerea cât mai exactă a cererii.

 

Să nu ignorăm faptul că firma deţine o flotă auto constituită din automobile noi, cu inspecţia tehnică la zi şi cu dotări moderne.   Închierea unei maşini poate fi şi o ocazia de a testa o altă maşină decât cea pe care o conducem de obicei.

 

La un calcul simplu, oricine poate vedea că suma cheltuită pe drum, în cazul deplasării cu autoturismul personal, ceea ce înseamnă combustibil, uzură, eventualele popasuri pentru masă şi cazare, dacă drumul care trebuie parcurs e foarte lung, e mai mare decât suma cheltuită pe mijlocul de transport în comun, fie el avion, tren sau autocar la un loc cu preţul închirierii maşinii. În cazul închirierii se evită şi riscurile legate de accidente sau defecţiuni tehnice.

 

Pe lângă avantajul asistenţei tehnice, în cazul defecţiunii maşinii, firma înlocuieşte maşina cu una funcţională, al asistenţei rutiere şi al dotării maşinii cu gps, există şi opţiunea alegerii unor agenţii de turism, hoteluri, pensiuni sau obiective cu care firma are contract şi pentru care clientul obtine o reducere a preţului de închiriere sau vizitare.